Minősített faápolóként célom a fa egészségének megőrzése életkörülményeinek javítása az ingatlan biztonságának megtartása mellett.
Komplex szolgáltatást nyújtok szükség esetén favizsgálat megszervezése, ágdarálás, tuskómarás és végső esetben fakivágás.

Felújítás és épületbővítés miatt a megrendelő kérésére 3db szép megtermett fenyőfát kellett kivágni. Mindezt úgy hogy nem nagyon volt hely, vigyázni kellett a kerítésre, tetőre, villanyvezetékre. Plusz még a lehetőségekhez mérten a faanyagot 2,5 m-es választékban kellett hagyni a további felhasználás érdekében.

Nincs más megoldás alpintechnika

Villanyvezetékek kiszabadítása a fa fogságából. Idővel a fenyőfák is felnőnek és tudnak kellemetlen meglepetést okozni. Ezt sikerült megelőzni.

Itt is az alpin technika segített

A család kedvenc platánfájának lombkoronája teljesen beárnyékolta az udvart és a lakást. Nyáron, fényes nappal is villanyt kellett kapcsolni a szobákban, ezért szerették volna ha olyan megoldás születik amivel a fa is megmarad és világosabb lesz a házban is. A lombkorona sűrűségét kb. 10-15%-kal csökkentettük, ezt még büntetlenül meg lehet csinálni a fa “téli álmában” úgy, hogy később se legyen maradandó károsodása a növénynek.

Meg akartuk menteni

Fakivágás haladóknak. Érdekes feladat volt ezt a fát eltávolítani

Felmérés második felvonás

A múlt héten 3 szép szál fa kivágása volt a feladat. A munkát nehezítette , hogy a fákat nem lehetett egyszerűen dönteni és a rendelkezésre álló hely sem volt nagy. Döntő többségében az ágakat ereszteni kellett mert a fa alatt volt egy gyermek házacska amit nem lehetett mozdítani mellette kerítés a fa másik oldalán pedig hálózati bekötés.

Felmérés , szép nagy fa

Egy családi ház udvarán lévő platánfa 6-8 m magasan jelentősen be volt korhadva, üregesedve. A tulajdonos attól tartott , hogy a nyári viharok ideje alatt leszakadhat a fa felső része és mivel a házhoz nagyon közel volt így a tető is veszélyben volt. Szerencsére még időben elvégeztük a munkát így nem sérült a ház és a kút is megmaradt.